Museumschatjes èn ....museumschatten

Wat is het project Museumschatjes?

 

Museumschatjes 2016Het cartoonmuseum Ton Smits Huis neemt ieder jaar deel aan Museumschatjes van Erfgoed Brabant. Dit succesvolle project voor de groepen 5/6 en 7/8 van het basisonderwijs, dat voor de twaalfde keer op rij wordt georganiseerd, stelt leerkrachten in de gelegenheid een museum naar keuze te bezoeken met hun groep en zich te laten verrassen. Museumschatjes vind in 2018 plaats van 1 oktober 2018 tot 1 maart 2019.

Scholen kunnen ook aan ons museum gratis een klassikaal bezoek brengen na aanmelding bij Erfgoed Brabant. Wij hebben een speciaal programma ontwikkeld, waarin oriëntatie op jezelf en de wereld centraal staat. De kinderen gaan uiteindelijk aan de slag met het tekenen van een zelfbedachte cartoon.
 

Aanmelden kan vanaf half mei via Erfgoed Brabant.

 

 

Wat is het project Museumschatten?

Museumschatten is dit jaar van start gegaan voor scholieren van het voortgezet onderwijs. Het is een vergoedingsregeling van de Provincie Noord-Brabant om museumbezoek onder middelbare scholieren te bevorderen. De regeling staat open voor alle scholen voor voortgezet onderwijs in de provincie. Een school kan de kosten voor museumbezoek en/of vervoer naar het museum declareren. Aanmelden vanaf 5 juni 2018
Lees meer over de voorwaarden via www.erfgoedbrabant.nl/onderwijs/lesmateriaal/museumbezoek-vo/

Jacob Reviuslaan 25logo museum Ton Smits Huis Eindhoven

5644 TP Eindhoven

 +31 (0)40 211 47 86

info@tonsmitshuis.nl

Wil je snel meer weten?
 Neem telefonisch contact op of e-mail  info@tonsmitshuis.nl

Eindhoven

Website door: DHvV

Feedback