Alles wordt weer normaal

De Inktspotprijs 2020 is gewonnen door Len Munnik met zijn tekening Alles wordt weer normaal.

Dit jaar hadden de tekenaars het wel heel moeilijk, want het was natuurlijk een bizarre periode, corona raakte iedereen, óók in zijn persoonlijke habitat. In de 108 tekeningen die werden ingezonden voor de Inktspotprijs, zie je een duidelijke cesuur: vóór 12 maart 2020 en erna.

Eervolle vermeldingen
Horrorfilm anno 2020 van Jip van den Toorn, Syrië van Reid, Geleijnse en van Tol, Stable Genius van Siegfried Woldhek en Dwangkapje van Rhonald Blommestijn.

De winnaar van de Inktspotprijs 2019 is het tekencollectief Gorilla. Dit collectief bestaat uit Herman van Bostelen, Richard van der Laken, Pepijn Zurburg, Alex Clay en Karin van den Brandt.

De winnende tekening is gemaakt door Van Bostelen en verscheen juni 2018 in De Groene Amsterdammer. Het collectief zegt “visuele columns” te maken.

Klik hier om het digitale boekje met alle honderd beste cartoons 2018/2019 in zijn geheel te bekijken [Bron: Pers en Prent].

De Inktspotprijs 2018 is gewonnen door Tjeerd Royaards, met de cartoon ‘Good migrant, bad migrant?’ De winnende tekening verscheen op 29 mei 2018 op zijn website Cartoon Movement. Het is de eerste maal dat Tjeerd Royaards de Inktspotprijs wint.

Inktspot 2017 Fokke en Sukke

In 2017 de prijswinnaars van de Inktspotprijs het trio Reid, Geleijnse en Van Tol, ofwel Fokke & Sukke, met hun tekening ‘Aanslagen’

Peter van Straaten wint de Inktspotprijs met zijn tekening ‘Vluchteling’. Hij ontvangt voor de zesde keer het bronzen beeldje (een duiveltje op een inktpotje).

Joep Bertrams wint na de aanslag op het hoofdkantoor van het satirische weekblad Charlie Hebdo in Parijs de Inktspotprijs 2015 voor de beste cartoon.